Hvordan bruke en oljespreder på riktig måte

Å spre essensielle oljer er en fin måte å forbedre aromaen i ethvert rom.Det finnes flere forskjellige typer oljediffusorer, men alle er like enkle å bruke.Fyll kun diffusoren til maksimalt nivå, bruk riktig mengde olje, og hold øye med den, siden den fungerer for best resultat.

Metode 1 Bruke en elektrisk diffusor

  1. Bilde med tittelen Bruk en oljespreder Trinn 1
    1
    Plasser diffusoren nær midten av rommet.Oljediffusorer vil frigjøre en fin vanntåke for å spreoljerrundt rommet ditt.Plasser diffusoren nær midten av det valgte rommet for å la oljen fordele seg jevnt rundt i rommet.Hold den på et flatt underlag for å unngå at noe søler eller velter mens diffusoren kjører.

    • Legg et håndkle under diffusoren for å fange opp overflødig vann mens diffusoren går.Hvis håndkleet forblir tørt etter de første gangene du har brukt det, er det sannsynligvis ikke nødvendig.
    • Du trenger også et strømuttak i nærheten hvis diffusoren må kobles til.
     
     
  2. Bilde med tittelen Bruk en oljespreder Trinn 2
    2Løft toppen av diffusoren.Selv om det kan variere litt mellom ulike typer diffusorer, vil de fleste ha et topphus som kan løftes av for å avsløre reservoaret.Prøv å rotere, sprette, eller til og med bare løfte toppen av diffusoren for å åpne den og få tilgang til den interne vanntanken.
    • Hvis du er usikker på hvordan du åpner diffusoren, sjekk produsentens veiledning for instruksjoner som er spesifikke for diffusoren din.
    • Noen diffusorer kan ha to topper som må fjernes for å få tilgang til reservoaret.Den ene vil normalt være dekorativ, der den andre brukes til å fange opp overflødig fuktighet.Hvis du fjerner toppen av diffusoren og ser et annet deksel i stedet for en tank, fjern også dette innvendige dekselet.
     
  3. Bilde med tittelen Bruk en oljespreder Trinn 3
    3
    Fyll diffusoren med romtemperatur.vann.Fyll et lite målebeger eller glass med vann som er rundt romtemperatur, eller under kroppstemperaturen din.Hell forsiktig vannet inn i reservoaret eller den interne tanken til diffusoren.Se etter en strek eller markering på innsiden av tanken for å indikere hvor mye vann du bør helle i tanken.

    • I stedet for en linje eller markør, kan noen diffusorer leveres med en målemugge som holder nøyaktig riktig mengde vann for reservoaret.Fyll dette opp med vann og hell det i tanken.
    • Romtemperaturen er rundt 69 °F (21 °C).Legg en finger i vannet for å teste det, se etter vann som er litt kjølig, men ikke kaldt.
     
  4. Bilde med tittelen Bruk en oljespreder Trinn 4
    4
    Tilsett 3 til 10 dråper essensielle oljer til diffusoren.Skru av lokket på den eteriske oljen du har valgt, og vipp den rett over vannbeholderen.Du må kanskje riste den litt, men oljedråper bør begynne å falle ned i vannet.La rundt 6 eller 7 dråper falle inn før du vipper flasken tilbake og setter lokket på igjen.

    • Du kan kombinere ulike typer essensielle oljer, men du bør kun ha maksimalt 10 dråper i diffuseren din.Bruk noen dråper av hver olje du ønsker for å forhindre en overveldende aroma når du slår på diffusoren.
    • Hold styr på hvor mange dråper olje du bruker for hver operasjon, slik at du kan få en bedre følelse av hvor mye du trenger.For et mindre rom trenger du kanskje bare 3 eller 4 dråper.Start lavere og øk mengden olje du bruker til du er fornøyd med aromaen.
     
  5. Bilde med tittelen Bruk en oljespreder Trinn 5
    5
    Bytt toppen av diffusoren og slå den på.Sett lokket eller dekselet på diffusoren tilbake over reservoaret, og pass på at det sitter ordentlig.Slå på diffusoren på veggen og bruk knappen eller bryteren på fronten av diffusoren for å la den begynne å gå.

    • Noen diffusorer kan ha flere innstillinger eller lys som du kan bruke til å justere funksjonen.Sjekk produsentens instruksjoner hvis du er usikker på hvordan du får diffusoren til å fungere, eller for å se hvordan du bruker disse mer avanserte innstillingene.

    Bruke en stearinlysspreder

    1. Bilde med tittelen Bruk en oljespreder Trinn 6
      1
      Plasser diffusoren i et område med mye trafikk i rommet ditt.Når vannet fordamper ved hjelp av stearinlyset, vil det begynne å frigjøre aromaen av oljen du har valgt.Plasser diffusoren et sted bevegelse av mennesker eller en mild bris vil bidra til å distribuere oljearomaen.Oppbevar den på en flat overflate, i en mye trafikkert og sentral del av rommet for best resultat.

      • Folk som beveger seg rundt den vil bidra til å distribuere oljen, men vil også øke sjansen for at den blir veltet.Sørg først for at diffusoren oppbevares på et trygt sted.
       
       
    2. Bilde med tittelen Bruk en oljespreder Trinn 7
      2
      Fyll reservoaret med vann.Fyll et glass eller en liten målekanne med vann og hell den i reservoaret på toppen av diffusoren.Noen diffusorer kan ha en linje eller indikator for å veilede hvor mye vann du bør legge til reservoaret.Hvis ikke, fyll den halvveis for å redusere sjansen for vannsøl.

      • Se alltid produsentens instruksjoner for råd om din spesifikke diffusor.
      • Pass på at du setter vannet i før du tilsetter olje.
       
    3. Bilde med tittelen Bruk en oljespreder Trinn 8
      3
      Tilsett 2 til 4 dråper eterisk olje til vannet.Skru av lokket på den valgte oljen og vipp det over vannreservoaret for å sakte begynne å tilsette dråper.La 2 eller 3 dråper falle i vannet før du vipper flasken tilbake og setter lokket på igjen.

      • Kombiner forskjellige oljer for en mer kompleks aroma, men unngå å bruke mer enn 4 dråper olje kombinert i en stearinlys.
      • Mengden olje som trengs vil variere avhengig av størrelsen på rommet ditt.Start med færre dråper og øk mengden olje du bruker til du er fornøyd med aromaen.
      • Hold styr på hvor mange dråper olje du bruker for hver operasjon, slik at du kan få en bedre følelse av hvor mye du trenger.For et mindre rom trenger du kanskje bare 3 eller 4 dråper.Start lavere og øk mengden olje du bruker til du er fornøyd med aromaen.
       
    4. Bilde med tittelen Bruk en oljespreder Trinn 9
      4
      Plasser et stearinlys under reservoaret og tenn det.Plasser et lite stearinlys, for eksempel et telys eller noe lignende, i rommet under reservoaret.Bruk en fyrstikk eller lang lighter for å tenne lyset, og la det stå i 3 til 4 timer for å spre oljene.

      • Hold øye med stearinlyset og diffusoren mens det fungerer, for å sikre at stearinlyset ikke slukker av seg selv.
      • Når vannet i reservoaret for det meste har fordampet, eller du ikke kan se oljen lenger, blås lyset ut.
       
     
     
    Metode 3

    Bruke en Reed Diffuser

    1. Bilde med tittelen Bruk en oljespreder Trinn 10
      1
      Plasser diffusoren et sentralt sted i rommet eller hjemmet ditt.Sivdiffuseren er den mest passive måten å spre olje rundt i hjemmet ditt, så den trenger bevegelse for å fordele aromaen rundt.Oppbevar diffusoren i et sentralt område med mye trafikk i rommet eller hjemmet for de beste resultatene.

      • Prøv å plassere diffusoren nær hovedinngangen til rommet, slik at du får et nytt treff av den valgte oljen hver gang du går inn i rommet.
       
       
    2. Bilde med tittelen Bruk en oljespreder Trinn 11
      2
      Hell eterisk olje i reservoaret.De fleste sivdiffusorer kommer med en flaske olje designet med riktig styrke for diffusoren.Hell oljen inn i munningen på diffusoren, pass på at du ikke søler noe over sidene.

      • I motsetning til andre diffusorer, lar ikke sivdiffusorer deg enkelt bytte ut nye dufter.Velg en olje du liker for langtidsbruk.
      • Det er ingen riktig mengde olje å helle inn i diffusoren.Noen vil helle i hele flasken, andre vil tilsette litt om gangen for å holde oljen frisk.
       
    3. Bilde med tittelen Bruk en oljespreder Trinn 12
      3
      Legg sivene til diffusoren.Slå sammen sivene og slipp dem forsiktig inn i munningen på diffusoren.Spre dem utover slik at de er separate og alle peker i forskjellige retninger for en jevnere spredning av olje.Oljen vil begynne å absorbere inn i sivet og sakte fylle rommet ditt med aromaen av oljen.

      • Jo flere siv du bruker, jo sterkere blir aromaen.For et mindre rom vil du kanskje bare bruke 2 eller 3 siv.
      • Tilsetning av siv kan føre til at oljen i diffusoren renner over hvis den allerede er veldig full.Vær forsiktig når du legger til sivet, eller gjør det over en vask for å unngå søl.
       
    4. Bilde med tittelen Bruk en oljespreder Trinn 13
      4
      Vend sivet for å friske opp oljene og aromaen.Hver uke eller så, kan du legge merke til at aromaen fra oljen begynner å falme.Løft sivene ut av diffusoren og snu dem, slik at enden som ble dynket i oljene nå vender oppover.Dette bør friske opp aromaen i en uke til eller så til du snur dem igjen.

      • Det kan hjelpe å snu sivet over et papirhåndkle eller over vasken for å fange opp eventuelle herreløse oljer.
       
     
     
    Metode 4

    Velge en olje

    1. Bilde med tittelen Bruk en oljespreder Trinn 14
      1
      Bruk sitronolje for en frisk, sitrusaktig aroma.Sitronolje er en av de mer populære oljene for en rekke produkter, inkludert bruk som en essensiell olje i en diffuser.Bruk noen dråper for å fylle hjemmet ditt med sitrusaktige skarphet av sitron.Noen studier har til og med vist fordeler ved å bruke sitronolje for å forbedre humøret eller redusere stress!

      • Bruk en kombinasjon av sitron-, peppermynte- og rosmarinolje for en energigivende blanding av aromaer.
       
    2. Bilde med tittelen Bruk en oljespreder Trinn 15
      2
      Velg kanel olje for en nybakt kanelsnurrduft.Kanelolje har en søtere, varmere lukt enn sitron, og gjør derfor en flott duft for de mørke vintermånedene.Bruk noen dråper kanelolje for å få hjemmet ditt til å lukte som om du har kanelsnurrer i ovnen hele dagen.

      • Prøv å kombinere appelsin-, ingefær- og kaneloljer for en fantastisk høstduft perfekt til Thanksgiving.
       
    3. Bilde med tittelen Bruk en oljespreder Trinn 16
      3
      Gå med lavendelolje for en beroligende, floral aroma.Lavendelolje kan være den mest populære og vanligste eteriske oljen, men det er definitivt av en god grunn.Bruk noen dråper lavendelolje for å gi hjemmet ditt en vakker frisk og floral duft, i tillegg til å hjelpe deg med å sovne hvis du bruker den om kvelden.

      • Bruk en blanding av lavendel, grapefrukt, sitron og grønnmynteolje for en herlig sommerblanding av aromaer.
       
    4. Bilde med tittelen Bruk en oljespreder Trinn 17
      4
      Velg peppermynteolje for å holde deg våken og våken.Den skarpe, men likevel litt søte lukten av peppermynte vil friske opp hjemmet ditt og kan til og med holde deg mer våken og fokusert.Bruk noen dråper peppermynteolje for å fylle hjemmet ditt med en kjent, myntelukt.

      • Bland like mengder peppermynteolje og eukalyptusoljer for en aroma som vil hjelpe deg med å rense bihulene og hjelpe deg å puste bedre.

     


Innleggstid: 18. oktober 2021